Temaartikkel (innholdstype)
Oppdatert 15. juli 2022Temaartikler gir dybdeinformasjon om et tema. For informasjon om ytelser, tjenester og hjelpemidler brukes isteden innholdstypen produktside.
Eksempler på innhold av denne typen:
- jobbsøkertips
- medlemskap i folketrygden
Ansvarlig
Produktteam / innholdseier som forvalter temaet
Innholdsstruktur og ankerlenker
Innholdet på siden er delt opp i meningsfulle underkapitler. Innholdseier strukturerer innholdet slik det er mest hensiktsmessig å strukturere det for det aktuelle temaet.
Ankerlenker til innholdskapitler:
- Ankerlenkene trenger ikke å bruke samme ordlyd som tittelen på kapittelet
- Ankerlenkene bør formuleres på en mest mulig kortfattet og standardisert måte
- Ankerlenkene bør ikke forandres for ofte. Hvis lenken blir endret, gi beskjed til kontaktsenteret slik at de kan endre den aktuelle ankerlenken i sitt støttemateriell. Sørg også for at eventuelle brev til innbyggere som bruker denne lenken, blir endret samtidig.
Sideheader
Inneholder
- Tittel
- Kategori. Dette er valgfritt å bruke og er i første versjon redaksjonell fritekst. Se gjerne hvilke andre kategorier som har blitt brukt for artikler innenfor samme tema slik at det blir mest mulig helhetlig.
- Piktogram for innholdstypen (foreløpig felles for alle temaartikler)
Innholdsmeny
Siden har en innholdsmeny med snarvei til korresponderende kapittel på siden.
Lenkemeny (hvis relevant)
Lenker til andre sider med støtteinformasjon, for eksempel inngang til lovtekst om skjemaet eller sentral klageinformasjon.
Lenkemenyen kan brukes til å lenke til denne typen tilleggsinformasjon som ikke er dekket på siden.
Inngang til annet innhold
Mini-produktkort med inngang til andre temaartikler, produkter, verktøy og situasjoner kan settes inn i løpende tekst. Før kortet bør det være tekst som setter inngangen i kontekst - hvorfor kan det være relevant for innbyggeren å se på dette?
Tilpasningsfunksjon / filter (hvis relevant)
Tilpasningsfunksjonen tar utgangspunkt i innbyggerens situasjon, og gjør det mulig for innbyggere å tilpasse innholdet på siden til sin situasjon ved å filtrere bort situasjoner som ikke er relevante. Hvis brukeren ikke gjør noen valg i filteret, vises alt innhold på siden.
Bare én boks
Vi bruker bare én «Hva er situasjonen din»-boks per produktside. Denne boksen har blå kant og skal plasseres rett etter «Kort om»-kapittelet. Boksen skal ikke plasseres i et innholdsfelt, men er en selvstendig boks.
Mulighet for flere spørsmål og alternativ
Hva er situasjonen din-boksen kan inneholde flere spørsmål med flere alternativer. Hvilke spørsmål og hvilke alternativer som er relevante for de ulike produktene vil variere.
Metadata
Alle temaartikler skal ha
- Informasjon om innholdstype (temaartikkel)
- Målgruppe (Privatperson, Arbeidsgiver eller Samarbeidspartner)
- Kort ingress som brukes på kort
I Enonic blir dette ivaretatt ved å legge inn denne informasjonen i redaktørgrensesnittet. Velger man eget publiseringssystem, må dette ivaretas av teamet.
URL
Siden ligger rett på roten av strukturen på nav.no, altså rett under forsiden.
For personbruker og på bokmål: nav.no/tematittel (eventuelt kortversjon av tittel der disse er lange) f.eks nav.no/jobbsokertips
For andre målgrupper: nav.no/målgruppe/tematittel f.eks nav.no/arbeidsgiver/jobbsokertips
For andre språkvarianter: nav.no/tematittel/språk .eks nav.no/jobbsokertips/en
For både andre målgrupper og språkvarianter: nav.no/målgruppe/tematittel/språk f.eks: nav.no/arbeidsgiver/jobbsokertips/en
Norske bokstaver i URL
Vi bruker ikke æ, ø og å i URLene.
- æ erstattes med a
- ø erstattes med o
- å erstattes med a